متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/07/12
  • - تعداد بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

نکات تغذیه ای سیب زمینی سرخ شده

نکات تغذیه ای سیب زمینی سرخ شده

رعایت نکردن اصول سرخ کردن سیب زمینی باعث تولید ماده ای سمی موسوم به "آکریل آمید" می­شود که برای بدن به شدت مضر است.

کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود در خصوص سیب زمینی دریافتند سرخ کردن بیش از حد می­تواند باعث تغییر سلول­های این ماده غذایی و بروز سرطان در افراد شود. بر این اساس توصیه می­شود هنگام سرخ کردن، وقتی سیب زمینی­ها طلایی شد، از سرخ کردن بیشتر خودداری کنید چرا که این کار سیب زمینی را به ماده­ای خطرناک تبدیل می­کند.

 

علاوه بر سیب زمینی سرخ شده، سایر خوراکی­هایی که با این ماده غذایی آماده می­شوند، از جمله چیپس و سیب زمینی کبابی و تنوری هم در صورتی که بیش از حد برشته و کبابی شوند، سبب ایجاد ماده­ی سمی آکریل آمید شده که یکی از عوامل بروز سرطان است.

بر اساس تحقیقات، به طور کلی مصرف مواد غذایی مثل نان برشته، برنج، گوشت، گوجه فرنگی به دلیل داشتن کربوهیدرات در صورتی­که بیش از حد سرخ و برشته شوند تبدیل به کربن شده و خاصیت بیماریزایی پیدا می­کنند.

متخصصان سلامتی بر این اساس توصیه می­کنند که از مصرف بیش از حد مواد غذایی سرخ شده پرهیز کرده و غذاها به صورت آب پز یا بخار پز مصرف شود.

چنانچه تمایل دارید به هر دلیل سیب زمینی سرخ شده درست کنید، درجه اجاق را روی حرارت پایین قرار داده و از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. به محض طلایی شدن سیب زمینی شعله را خاموش کنید هم­چنین برای روغن­گیری از سیب زمینی­ها از آبکش فلزی یا کاغذ روغنی استفاده کنید و قسمت­هایی را که برشته شده مصرف نکنید تا کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار بگیرید.

"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67323
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید